Østbirk Avis

Vestre Jazzværk spiller i Tåning

Tåning Jazz Festval søndag den 29. juli

– Jazz was more fun when you could dance to it, sagde Duke Ellington, og selvfølgelig kan man danse til Vestre Jazzværks musik.

– Man kan også nøjes med at lytte, vippe diskret med foden og nyde de gode melodier, som mange kender. Det kan være vanskeligt at holde humøret nede, når

Vestre Jazzværk spiller, siger Poul Bjerregaard Thomsen som igen er arrangør af den lille jazzfestival i Tåning, som i år er fastlagt til søndag den 29. juli.

Det er lykkedes Poul Bjerregaard Thomsen at få Vestre Jazzværk på programmet og musikken og orkestret hører til de eviggrønne.
– Som halvstore drenge lyttede vi til datidens kendte jazzorkestre på grammofonen, i radioen og jazzklubberne. Det blev vores musik, og vi har gennem alle årene holdt snuden sikkert i sporet. Vi spiller stadig traditionel jazz, og gennem årene har Vestre Jazzværk opnået international anerkendelse som et af de mest professionelle og velspillende. I 1989 blev orkestret hædret som æresborgere i jazzens fødeby New Orleans, lyder det fra Vestre Jazzværk. Musikerne er Ove Larsen – trompet. Poul Schmidt – basun og sang. Ole Weibel – klarinet og sang. Tom Nissen – banjo og sang. Povl Erik Philipsen – kontrabas. Hans Rømer – trommer.

Indledningsvis er jazzfestivalen i Tåning lagt i de bedste hænder hos Jan Svarer og Anders Errboe, der tidligere har henrykket festivalgæsterne fra kl. 12, når festivalen åbner. Det er to generationer som mødes i jazzen og humorens hjørne. Oldermanden Anders Errboe fra Harmoniorkestret Kærne og Østjydsk Musikforsyning – og ungersvenden Jan Svarrer fra et virke med sig selv, trioen Bramsen, Amstrup og Svarrer og forfærdelig meget andet. Tidligere har de to figureret i trio med Jesper Klein, indtil dennes legemelige retræte. Faktisk er herværende duo et udkommende af denne trio, som så er fortsat i grundlæggerens ånd.

Med eksempler fra verdens- og hverdagsmusikken i levende gengivelse, vil Errboe-Svarrers Jazz og Humorforsyning oplyse om, hvorfor at jazz’en og den musikalske humor aldrig bliver umoderne.

Vestre Jazzværk tager over omkring kl. 15.30 og står for solid og pågående traditionel jazz i international klasse. Serveret med præcision, entusiasme og spilleglæde uden brug af ”hat og briller” og andre kunstige hjælpemidler for at nå ud til publikum.

Vestre Jazzværk har eksisteret i over 40 år og har altid nydt stor anerkendelse både i Danmark og udlandet. Orkestret har fået flere flotte internationale anerkendelser og er æresborgere i New Orleans.

Festivalen på Tåning Overgaard har som altid Hårby Slagteren til at sørge for at sulten får ben at gå på, og i baren kan der købes øl, vin, kaffe og selvfølgelig ”Gin og Tåning”. Der er non stop jazz i Tåning på Tåningvej 6, 8660 Skanderborg fra kl. 12 til 18 den 29. juli. Billetsalget er startet på poulbjerregaard@hotmail.com eller 28816555.