Program – Lørdag den 22. juni 2024

Sted “MØDDINGEN” (i tilfælde af regn i telt)
Taaningvej 6, 8660  Skanderborg

Mad: Hårby Slagteren (sandwich og pølser)

Øl, vin, kaffe og drinks (Gin og Tåning) kan købes.

Transport: Vi henviser til Flextaxa

Pris: 200,- for medlemmer/medlemskab 50,-.
300,- for ikke-medlemmer.
Billetten udleveres ved indgange

Kl. 12.00


Foto: Hreinn Gudlaugsson

Bøgelund & Odderskov New Tradiotionals

Rasmus Bøgelund har stået på en scene, siden han var ni år. De første år var i familiebandet med sin far, og siden har han sammen med sin trompet stået lige bagved nogle af de største danske og internationale navne.

Rasmus har medvirket på utallige udgivelser og ud over en guldplade med Poul Krebs har han været nomineret til mere end 15 Danish Music Awards og adskillige udenlandske priser.

Rasmus har derudover skrevet musik til TV og film og har leveret musik til både DR’s radioflade samt titelmusik til succes-serier på DR1.

Desuden har Rasmus været ansat i Klüvers Big Band og senere Aarhus Jazz Orchestra i knap 15 år – først som trompetist, senere som kunstnerisk koordinator og de seneste tre år som programchef.

Finn Odderskov er en autodidakt musiker, der gennem årene har spillet med et utal af forskellige bands, spændende fra traditionel jazz over swing til mere moderne jazz.

Som freelancemusiker har Finn arbejdet for blandt andre Danmarks Radio og TV, ligesom han i perioder har været musiker på teatrene rundt i landet.

Som sideman har han blandt andre spillet med musikere som Charlie Shavers, Clark Terry, Roffe Ericson, Thad Jones, Leroy Jones, Phil Woods, Bud Freeman, Dexter Gordon og Ben Webster.

Finn Odderskov har modtaget Gaffelprisen i 1983, Fatterprisen, Jazzpris Silkeborg i 2007 og Ben Webster Ærespris i 2019.

Nu står Rasmus og Finn sammen på scenen med deres band “The New Traditionals” der består af nogle af Danmarks fineste jazzmusikere.

Her leverer de jazz fra allerøverste hylde.

Kl. 15.00

Doc Houland Revival New Orleans All Stars

Orkesteret består af yngre og ældre musikere hvor bl.a.Doc Houlind der selv har spillet et årti med PAPA BUE ,  alle med en fælles interesse for tidlige Papa Bue numre samt den tidlige New Orleans jazz, som den f.eks. blev præsenteret af de største amerikanske orkestre, der var med til at skabe revival jazz perioden, der udgjorde jazzboomet i 60’erne og 70’erne i Europa. Her tænkes bl.a på Kid Ory’s og  Louis Armstrongs Bands, hvor der inspireres til mere solistiske præstationer og så især George Lewis orkestre med fantastisk ensemblespil i form af  rytmisk tailgate basunspil flettet sammen med klarinetspring fra højde til dybde  rundt om melodisk dynamisk trompetspil. Endelig har orkesteret fundet idealformationen til sådant sammenspil, og  hvor alle i orkesteret uden undtagelse har samme indstilling og musikalske opfattelse og sverigeom  skaber Traditionel Jazzmusik af højeste klasse. Dette projekt  er lykkedes over alt forventning –  klubberne og festivalerne virker begejstrede og orkesteret har musikalsk glød i øjnene. Bandet har fået ry for at mestre disse kriterier uimodståeligt. Alt dette kunne dog ikke lykkes uden den kompakt swingende rytmegruppe med miss ”Sweet Purnell”i form af Lis Krøyers nydelige kvindelige skikkelse og nu ligesom Doc Houlind dynamisk på trommer som i  Papa Bue-tiden. og Sammy Rimington jokendt trommeslager  plus swingende banjo og bas til en rytmegruppe, der sammen giver et herligt swingende up-beat, og repertoiret er lige fra ren New Orleans og nyere Armstrong og Papa Bue numre. Efterspurgt over det ganske Europa er orkesteret nu blevet og er regelmæssigt repræsenteret ved festivalerne i Ascona (CH), Rapperswil (CH),MEILEN (CH), Gent-brygge (BE), Haugesund (N), (SV), ALLINGSÅS (SV),Maribo JF (DK), FEMØ JF(DK) og TUNØ JF(DK) plus GÖTEBORG og HELLEVIK JF i Sverige samt FRENCH QUARTER Festivalen i New Orleans og i berømte PRESERVATION HALL, hvor musikken blev til orkesterets trediesidste CD

Taaning Festival 2014 - 2024 - webdesign: alphasite