Østbirk Avis

Skøn Jazz i Tåning

Der er mange musikfestivaler i Danmark, og alle steder drømmer man om at blive store og levedygtige og betydningsfulde. Nogle specialiserer sig og skal præsentere nye udenlandske grupper og andre bringer underholdning med folkemusik. Det er alt sammen godt nok, men mon ikke Danmarks mindste Festival er Tåning Jazz Festival 2014, der blev afviklet i lørdags.

Stedet var Tåning Overgård og arrangøren er Poul Bjerregaard Thomsen, der i en alder af 62 år er vendt tilbage til fødegården efter 35 års ansættelse i Bruxelles. Han er nu ansat ved EU-Kommissionens repræsentation i Danmark, men han mener, at han også kan gøre gavn i Tåning. Med de erfaringer, han har fået ved sit arbejde i udlandet, hvor han stod for mange arrangementer af kulturel, sportslig eller velgørende karakter, ville han lave en festival på gården i Tåning.  Med hans egne ord er både Bruxelles og Tåning udkantsdanmark, og begge steder skal der tilføres noget særligt.

Det er Poul Bjerregaard, der selv står for økonomien, men han håber, at der er balance, når festivalen slutter lørdag aften. Er det tilfældet, bliver der også en Jazz Festival 2015. Og optakten var absolut vellykket.

Festpladsen var gårdens gamle mødding, og scenen var anbragt således, at publikum ud over scenen havde et dejligt skue over høstede marker og til Danmarks natur, når den tager sig bedst ud. Vejret var perfekt, og publikum hyggede sig. Arrangøren stod selv ved fadølsanlægget, og der blev både drukket liflig hvidvin og skummende fadøl ved de små borde. Tilhørerne kunne hele eftermiddagen høre Doc Houlind Revival All Stars, der fortolkede de gamle jazz-numre, som de nu engang skal fortolkes, når man har en alder, hvor man mindes ”alle de gamle”. Det var en fryd at lytte til disse rutinerede musikere, og det er så uhøjtideligt, når ”Doc” bruger et tomt ølglas som dæmper, og Poul straks får 7 glas øl sendt op på scenen.

Poul Bjerregaard fik også tid til at sørge for sin mor, der stadig bor på gården, hvor hun i øvrigt har boet i 74 år. Gudrun Bjerregaard Thomsen, der i dag er 97 år, nød både musikken og den drink, som hendes søn serverede.

Om aftenen spillede Mårslet Naturjazz, og forhåbentlig kunne Anders Errboe og hans glade svende holde stemningen oppe, så der også bliver en Tåning Jazz Festival i 2015. Og så vil jeg til den tid forsøge at skaffe en chauffør.
bogo